frixos-stiftelse-stipendiat-2016-small_3Frixos’ insamlingsstiftelse har utsett 2016 års stipendiat. Stiftelsen har till ändamål att stödja, främja och inspirera entreprenörskap i Sverige som syftar till att:
•       Motverka all form av utanförskap i samhället, genom att främja integration och uppmuntra till mångfald som gynnar ökad tolerans och förståelse.
•       Främja ett hållbart samhälle, såväl socialt, ekologiskt som ekonomiskt.

Vi är glada att meddela att årets stipendiat är Magnus Hansson, från Västerås. Magnus är har ett stort engagemang och entreprenörskap kring matsvinn, utanförskap och driver projektet Yesterdayfood.se. Syftet med projektet är att hjälpa butiker att bli av med sitt matsvinn genom att erbjuda medlemmar en matkasse med gårDAGENS mat.  För att förena butik och medlemmar krävs ett CRM-system och stiftelsen kommer att ge ett bidrag på 100 000 kr som ska bygga grunden till en applikation för Yesterday Food att vidareutveckla matkasseprojektet .
Vi önskar Magnus lycka till med sitt projekt som vi är övertygade kommer att göra samhället både grönare och bättre för människor.

Stipendiet delades ut officiellt den 8 november 2016 i samband med boklanseringen av Halloumikungen på resturang Tyrol, Stockholm.