Helena, 2017 års stipendiat av Frixos stiftelse.

Helena Karlsson, 2017 års stipendiat av Frixos stiftelse.

Vi är glada att meddela att årets stipendiat är Helena Karlsson, från Tyresö. Helena har stor kunskap och lång erfarenhet inom teater och har arbetat som teaterlärare i många år.

Hon ska starta en teaterverksamhet i Tyresö för barn och ungdomar den 16 september 2018, där de på ett lekfullt sätt kommer att lära ut grunderna i teaterteknik genom alla led i en produktion, från manusskrivande till premiär på en teaterscen.

Syftet är att stärka sköra barn och ungdomar och målet är att även kunna erbjuda gratis undervisning i socioekonomiska utsatta områden. Helena vill genom detta kunna ge en trygg och lustfylld mötesplats för barn och ungdomar där tid och rum får stanna för en stund.

Stiftelsen kommer att bidra med 45 000 kr som kommer att användas som stöd till flertalet gratisplatser under verksamhetens första år.

Vi önskar Helena all lycka till med sin nya teaterverksamhet. Stiftelsen är övertygad om att hon kommer att göra skillnad för barn och ungdomar i samhället, drivet av hennes passion och personliga engagemang.