Nicole, 2019 års stipendiat av Frixos stiftelse.

Nicole Zamani, 2019 års stipendiat av Frixos stiftelse.

Vi är glada att meddela att årets stipendie går till NTRY och Nicole Zamani som erbjuder Sveriges första digitala matchningsplattform för entreprenörer.

NTRY, grundades 2019 av Nicole Zamani, och bjuder Sveriges första digitala matchningsplattform för entreprenörer. Som entreprenör kan du snabbare hitta rådgivare, mentorer, specialister eller investerare som passar din idé eller bransch. Med NTRY:s tjänster kan entreprenörer starta bolag med andra, påskynda processen mot färdig produkt eller tjänst och slippa gå i samma fällor som kan bromsa resan till att uppfylla sin dröm. Entreprenörskapet är vägen till individuell frihet och ekonomiskt tillväxt i ett samhälle.

Frixos stiftelse kommer att bidra med 70 000 kr som stöd under uppstarten av företaget. Stiftelsen har till ändamål att stödja entreprenörskap i Sverige som syftar till att främja ett hållbart samhälle såväl socialt, ekonomiskt som miljö. Stipendiaten ska också motverka all form av utanförskap i samhället, genom uppmuntran till mångfald som gynnar ökad tolerans och förståelse.

Vi önskar Nicole Zamani ett varmt lycka till med företaget.

Jag är så stolt över priset, tacksam över stipendiet och ovärderligt glad att NTRY får associeras med ett entreprenörsdrivet bolag som Fontana. Det här är precis vad NTRY handlar om, att ta tillvara på de starka entreprenörskrafterna som finns för att stimulera ett starkare entreprenörsklimat i Sverige. Vi vill skapa förutsättningar för det i en större skala. Därför betyder stipendiet väldigt mycket för oss, ur flera aspekter. Stipendiet ska användas för att möta framtiden med AI och machine learning.